4 Ekim 2011 Salı

2. ay...Emzikli mi emziksiz mi bir hayat?

Dün 2. ayımızı bitirdik oğluşum...Koskoca 2 ay nasıl geçti anlamış değilim. Bu ay randevuna doktorun kongrede olduğundan 2 hafta gecikmeli gideceğiz. Başka doktor istemedim çünkü bi sonraki randevuda aşıların var ve doktorun tarafından yapılsın istiyorum. Bilindik elere teslim...
Şu ana kadar doktorunla kafalarımız uydu, aşını da acısız ve ateşsiz atlattıkmı galiba tam not alacak benden;) Bu ara konumuz sana emzik verip vermemekti. Ben sen doğmadan almışım 2-3 tane. Damaklıklı, damaklıksız hepsi hazırdı. Tüm mesele alıp almayacağındı. Ama ben bunu senin talep edeceğini zannediyordum. Yok canım benim. Doğdun, 1.5 ay geçti emzik nedir bilmedin çünkü tanışmadın kendisiyle. Bir gün oldu sen uyumadın ve biz emzik verdik sana, sonra bir kere de dışarı çıkarken. 1.5 saat emzikle dışarda kalınca baktık kı aaa mucize gibi...Sonra evde versek mi vermesek mi konuşmaları...Sonra noldu? 2 gündür emzik vermiyoruz sana. Bu ara okuduğum ''what to expect the first year'' da da bir örnek var bununla ilgili. Bebekleriyle alışveriş yaparken insanların emzik kullandıklarında bebekleriyle etkileşimde olamadıklarından bahsetmiş. Emzik kullanmayan bebekler ile sürekli ilgilenmek durumundasınız, kendi kendilerine takılmaları zordur demiş. Evet çok haklı, veeee emzik işte o zamandan beri yok! İlgi gerek bebeklere...Sevgi gerek...Evet bu kararı vermekle kendimin ve Uzay'la ilgilenmek durumunda kalabilecek insanların konforundan azıcık çalıyorum ama oğluşumla sürekli ilgilenilsin ki...Olsun da, bu olsun emzik kullanmama nedenimiz... Kısaca bu emzik mevzusunu kapadık... Forumlarda bebeğim emzik almıyor ne yapsam diye dert yananlar, emziği bala batırıp(!) verenler hiç üzülmesinler dünyaya bir birey getirdiniz ve işte ilk tercihini yaptı...Emzik istemedi...Üzülmeyin sadece ilgilenin onunla! Biz emziksiz ilerleme yolunu seçtik, bakalım neler olcak;)
2. ayın sonunda yaptıkların şunlar Miniğim; GÜLÜYORSUN;) Öyle refleks falan geçtik onları yüzümüze bakıp kocaman gülümsüyorsun artık;) Ayrıca bize hediye olarak ağzının kenarından çıkardığın baloncuklar var;) Saçların uzuyor...Zaten ilk doğduğunda başının üstünde çok fazla saç yoktu olanlarda sapsarı oldukları için fotoğraflarda bayağı bayağı keldin;))) Şimdi daha bir saçlandın;)
Yanakların duble oldu...Ellerini keşfettin ve artık birleştirebiliyorsun. Yatarken ki eskrim duruşuna yavaş yavaş bye bye dedin...BUnlar oldu Miniğim bu ay...Bakalım bizi 3. ay neler bekliyor??? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder